Trustpilot
Trustpilot

Foster/føl-forsikring

Foster/føl-forsikring er inkl. i hoppens Livsforsikring. Som tillæg til hoppens livsforsikring kan du tegne en ekstra foster/føl-forsikring. Du har også mulighed for kun at tegne foster/føl-forsikring. Ekstra foster/føl-forsikring er til dig, som har store omkostninger til bedækning af din hoppe, og disse omkostninger ikke kan dækkes af summen, som er inkluderet i hoppens livsforsikring.

Hvad dækker foster/føl-forsikringen?

Foster/føl-forsikring dækker, hvis hoppen kaster eller føllet dør inden for de første 30 dage. Forsikringen dækker ikke i forbindelse med kastning eller foling, hvis fosteret eller føllet dør, som følge af hoppens død. Tvillingefoster eller –føl erstattes som et, og der ydes ikke erstatning, hvis et af dem overlever.

Erstatning udgør 25 % af hoppens livsforsikringssum dog maks. 10.000 kr.

Erstatning ydes højst to gange i hoppens liv.

 

Hvad dækker ekstra foster/føl-forsikringen?

Ekstra foster/føl-forsikring dækker, hvis hoppen kaster eller føllet dør inden for de første 30 dage, samt hvis fosteret/føllet dør som følge af hoppens død. Tvillingefoster eller –føl erstattes som et, og der ydes ikke erstatning, hvis et af dem overlever.

Erstatning udgør den fulde forsikringssum.

Føllet er også sygeforsikret fra fødsel til føllet er 30 dage med erstatning, op til 25.000 kr., dog maks. foster/føl-forsikringssummen og der kan ikke tilkøbes tilvalgsdækninger. Denne dækning bortfalder, hvis der tegnes særskilt forsikring, som kan tegnes fra føllet er 9 dage gammel.

 

Hvornår kan du tegne ekstra foster/føl-forsikring?
Når din hoppe er konstateret 70 dage drægtig, kan du tegne ekstra foster/føl-forsikring.

Når hoppen er drægtig med embryotransplantation kan vi tilbyde denne forsikring fra hoppen er konstateret min. 45 dage drægtig.

Hoppen må kun have kastet en gang tidligere.

Sundhedsundersøgelse
Du skal kunne fremvise dokumentation fra din dyrlæge på, at hoppen er drægtig.

Foster/føl-forsikringen dækker når:

  • Du har dokumentation fra din dyrlæge på, at hoppen er min. 70 dage drægtig.

Du kan tegne ekstra foster/føl-forsikring når:

  • Du har dokumentation fra din dyrlæge på, at hoppen er min. 70 dage drægtig og 45 dage drægtig ved embryotransplantation. Hoppen skal være konstateret drægtig i forbindelse med tegning af forsikringen.

Pris
Foster/føl-forsikring er inkl. i præmien på hoppens livsforsikring

Ekstra foster/føl-forsikring koster 10 % af den forsikrede sum

F.eks en ekstra foster/føl-forsikring på 15.000 kr. koster 1.500 kr.

Beregn pris på hesteforsikring

Beregn pris