Trustpilot
Trustpilot

Hesteforsikring

En hesteforsikring gør, at du som hesteejer er forberedt på, at din hest kan blive syg eller komme til skade, og i værste fald skal aflives.

Økonomien spiller for mange en stor rolle, og behandling eller evt. køb af ny hest kan være en stor post. Her er en god hesteforsikring med til, at behandlingen af hesten sker på den bedste måde fra starten, ligesom den kan være med til at hjælpe dig i gang med en ny hest.

Beregn pris på hesteforsikring

Beregn pris

Hvad dækker en hesteforsikring?

En hesteforsikring kan dække en række forskellige risici og omkostninger forbundet med at eje og pleje en hest. Dækningen afhænger af den specifikke forsikringspolice og det forsikringsselskab, du vælger. Her er nogle af de mest almindelige dækninger, som en hesteforsikring kan omfatte:

Livsforsikring til hest

En hesteforsikring kan dække en række forskellige risici og omkostninger forbundet med at eje og pleje en hest. Hestelivsforsikringen dækker økonomisk tab, hvis hesten dør som følge af sygdom eller ulykke. 

Hestesygeforsikring

Sygeforsikringen til din hest tegnes som tillæg til livs- eller følforsikring, dækker 80 % af dyrlægeudgifter ved hestens sygdom eller tilskadekomst. Denne forsikring sikrer, at du kan give din hest den bedste behandling uden store økonomiske bekymringer, og ekstra dækninger kan tilvælges efter behov.

Hesteansvarsforsikring

Hesteansvarsforsikringen dækker skader, som hesten måtte påføre andre personer eller deres ejendom. Dette kan være nødvendigt, hvis hesten forårsager en ulykke eller skade, som du som ejer er ansvarlig for.

Følforsikring

Følforsikringen dækker det værst tænkelige; hvis føllet dør eller skal aflives i henhold til dyrevelfærdsloven. Brand, tyveri og transportulykker er også dækket.

Foster/følforsikring

Foster/følforsikring kan tegnes ekstra til hoppens livsforsikring, dækker hvis hoppen kaster eller føllet dør inden for de første 30 dage.

Rideuanvendelighedsforsikring

Rideuanvendelighedsforsikringen, der tegnes som tillæg til hestelivsforsikring, er for dig, der bruger din hest til ridning og ønsker en tilsvarende hest hurtigt, hvis uheldet er ude.

Avlsuanvendelighedsforsikring

Avlsanvendelighedsforsikringen, der tegnes som tillæg til hestens livsforsikring, er for dig, der bruger din hingst til bedækning af mindst 10 hopper årligt. Forsikringen dækker, hvis hingsten bliver kronisk ufrugtbar eller får en uhelbredelig legemlig skade, der forhindrer den i at bedække hopper. Eventuel værdi som ridehest trækkes fra erstatningen.